Wervingstip SponsorMan Mei 2016

De wervingstip van de SponsorMan: Bier van hier

Speciaalbier is hip. In de horeca is inmiddels circa 15% van al het bier dat gedronken wordt speciaalbier en dit percentage stijgt. Dit is een zegen voor de horeca omdat de marge op dit speciaalbier een stuk hoger is. Het is een van de oorzaken van de omzetstijging. Door de populariteit van het speciaalbier is ook het aantal lokale brouwerijen enorm gestegen. Overal schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Ook bij u in de buurt en dat biedt kansen!

Bij het benaderen een lokale bierbrouwer snijdt het mes aan twee kanten. Een dergelijke brouwer is gebaat bij (lokale) promotie. Uw vereniging is hier een ideaal kanaal voor. Maar u kunt ook verkooppunt worden. Dat is natuurlijk geweldig voor de lokale brouwer, maar ook voor de vereniging! De marge op speciaalbier is immers flink hoger dan op regulier bier.

Een samenwerking kan ook nog verder gaan. Vier bijvoorbeeld, net zoals HV Abcoude, uw jubileum of kampioenschap met uw eigen speciaalbier.

Weet u niet zeker of dit wel kan in verband met het contract met uw huidige bierleverancier? In nagenoeg alle gevallen is het mogelijk, maar wilt u het zeker weten neem dan contact op met Proost Horecabelang (www.proosthorecabelang.nl, 030-2451690). Zij kunnen u alles vertellen over uw rechten en plichten en kunnen bovendien altijd helpen bij het verbeteren van uw (inkoop)afspraken.

Wilt u weten welke lokale brouwerij bij u in de buurt zit zodat u deze kunt benaderen? Via deze link vindt u een overzicht.

Wilt u weten hoe u meer speciaalbier kunt verkopen? Lees dan deze 10 tips.

Voorbeeldbrief werving lokale bierbrouwerij

Onderwerp: Lokale trots

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam), 

We zijn allemaal trots op onze eigen afkomst: op onze geboorteplaats, onze sportclub, op een bekendheid uit de buurt, op bedrijven die lokaal gevestigd zijn en op producten die in onze eigen omgeving gemaakt worden. Hier zit onze verbinding. De mensen uit de buurt sporten bij onze club en zijn daar trots op. Ze zijn onze ambassadeurs.

Onze ambassadeurs kunnen ook uw ambassadeurs worden. Door sponsor te worden van onze club zorgt u dat onze leden u leren kennen en u gaan promoten.

Bij ons werkt sponsoring anders
Onze sponsors hebben echt wat aan hun sponsoring. Van sponsoring van onze club mag u resultaat verwachten. Als sponsor krijgt u de mogelijkheid om actief te adverteren op onze website (en op onze narrowcasting). U krijgt hier beheermogelijkheden voor zodat u hier zelf acties kunt plaatsen en regelmatig uw advertentie kunt wisselen.

OPTIONEEL: Onze club als verkooplokatie
Wordt u sponsor? Dan staan wij ook open om uw lokaal gebrouwen bier in ons assortiment op te nemen. Onze [aantal] leden staan garant voor een behoorlijke jaarlijkse afzet.

OPTIONEEL: Een eigen jubileum of kampioensbier?
Een samenwerking kan nog verder gaan. Binnenkort hebben wij weer een aantal kampioenschappen te vieren en er is ook weer een jubileum in aantocht. Het zou natuurlijk geweldig zijn om hier een speciaal bier voor te brouwen. Ook hier gaan wij graag met u over in gesprek.

Afspraak maken
Ziet u ook mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Wij wachten uw bericht met belangstelling af. Wie weet proosten wij al heel snel op een samenwerking!

Met sportieve groet,

Contactpersoon vereniging
Naam vereniging

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.