Wervingstip SponsorMan September 2015

De aandachtstip van de SponsorMan: Afgelast!

We gaan weer de velden op! Heerlijk. Maar helaas speelt het weer soms een negatieve rol. Vorige week zijn er al veel trainingen afgelast door de hevige weer en binnenkort zal vorst en sneeuw roet in het eten gaan gooien.

Het is zowel sportief als commercieel slim om met een naastgelegen ‘sportpartner’ een samenwerking aan te gaan om bij slecht weer een alternatief te zijn om te sporten. Denk aan een fitnesscentrum of een sporthal, maar wellicht heeft u ook wel eens van SoccerSquash gehoord? Dan is een squashcentrum een ideale partner.

Voorbeeldbrief: Sportpartner

 

Onderwerp: Ons alternatief bij afgelasting?

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam), 

U kent ons ongetwijfeld. We zijn collega’s in het aanbieden van sport.  Zeker geen concurrenten wat ons betreft. Wij vullen elkaar juist erg goed aan. Dat is precies de reden dat wij contact met u zoeken.

Ons sportpartner?

Onze trainingen en wedstrijden vinden in de buitenlucht plaats. Dat heeft veel voordelen, maar het komt ook wel eens voor dat het weer ons parten speelt. Omdat wij het van groot belang vinden dat onze sporters toch actief kunnen zijn willen wij hier alternatieven voor aanreiken. Wij zouden u  graag als een van deze alternatieven adviseren.

Hoe werkt het?

Als onze sportpartner promoten wij u op onze website (en op het scherm in het clubhuis) en wij informeren onze leden per e-mail. Deze advertenties, die u zelf kunt beheren, kunt u op elk gewenst moment plaatsen wat u wil. Als het vriest kunt u bijvoorbeeld zelf zorgen dat deze advertentie vermeld: “Training afgelast? Kom soccersquashen” of “Training afgelast? Volg een bootcamples”. Dat zorgt ervoor dat onze leden u in dat geval weten te vinden als alternatief.

Een arrangement

Het is natuurlijk prettig als u in dat geval het gebruik van uw sportaccomodatie iets aantrekkelijker maakt voor leden. Dit arrangement kan eenmalig zijn, maar het is voor u waarschijnlijk ook heel interessant om een abonnement aan te bieden aan onze leden voor de periodes dat wij niet actief zijn.

Een investering

De investering is beperkt. De kosten voor het zijn van sportpartner komen overeen met die van een reguliere adverteerder en bedragen [bedrag] per jaar.

Ziet u hier ook een kans? Of heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op!

Met belangstelling wachten wij uw bericht af.

Met sportieve groet,

Contactpersoon vereniging
Naam vereniging

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.