Wervingstip SponsorMan September 2016

De wervingstip van de SponsorMan: Wintersport!

Eindelijk is het lekker warm, maar toch ben ik al in wintersportstemming. Over een paar maanden gaat iedereen zich richten op de eerstvolgende vakantie en voor velen is dit de wintersport. Hierdoor liggen er sponsorwervingskansen bij verschillende bedrijven: het (lokale) reisbureau, de sportzaak/wintersportspecialist, winterbandendealer.

Hieronder vindt u voorbeeldteksten voor het benaderen van de eerste twee. Voor het het benaderen van een autodealer/bandenspecialist hadden wij al eerder een voorbeeldtekst aan u gestuurd. Deze vindt u terug via deze link.

Vergeet niet om deze berichten over een week ook op te volgen met een tweede mailbericht, of liever nog een telefoontje. Heeft u al bedrijven uit deze branches als sponsor, of verkoopt uw sportwinkel ook wintersportartikelen, bewijs ze dan een dienst en wijs ze op de kansen die in de promotie van het wintersportaanbod liggen. Dan toont u zich een proactieve partner.

VOORBEELDBRIEF: SPORTWINKEL/WINTERSPORTWINKEL

Onderwerp: Promoot uw wintersportcollectie

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

De winter in de bol!

Veel van onze [aantal] leden gaan ook dit jaar op wintersport.  Zoals elk jaar hebben velen ook weer nieuw materiaal nodig, al is het maar omdat het veel gezinnen met (snel groeiende) kinderen betreft.

Wilt u er voor zorgen dat ze bij u deze artikelen komen kopen?

Adverteer dan nu bij onze vereniging.  Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een advertentie op onze website of op de tv-schermen in ons clubhuis.

U kunt actief en actiematig adverteren

Via een online beheersysteem kunt  u op elk gewenst moment en zo vaak als u wilt uw uiting aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een aanbieding op nieuwe ski’s of  thermokleding of zelfs een algehele korting voor al onze leden. Zo zorgt u dat onze leden gericht uw winkel opzoeken voor al uw wintersportbenodigdheden.

Adverteren kan al vanaf  € [bedrag]  per maand/kwartaal/jaar.

Adverteren, maar ook sponsoren

Door op onze verenging te adverteren helpt u  niet alleen uzelf maar ook de vereniging. U toont uw lokale betrokkenheid en wij hebben, mede dankzij u, de middelen beschikbaar om onze vereniging draaiend te kunnen houden.

Geïnteresseerd?  Neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Met sportieve groet,

[Naam contactpersoon]
[Naam vereniging]

VOORBEELDBRIEF: REISBUREAU/WINTERSPORTSPECIALIST

Onderwerp:  Wintersport boeken

Geachte heer/mevrouw (bij voorkeur met naam),

Zodra mensen terugkomen van zomervakantie gaan ze zich oriënteren op hun volgende vakantie: de wintersport. Dat geldt ook voor onze [aantal] leden.

Wij bieden u daarom graag een mooie kans op nieuwe omzet.  Onze leden hebben een gelijksoortig profiel en komen uit de buurt. Ze zijn dan ook de doelgroep van uw bedrijf. Bovendien kunt u een specifiek aanbod onder de aandacht brengen dat past bij het profiel van onze leden.

Hoe zorgt u ervoor dat onze leden hun wintersport bij u boeken?

Door te adverteren binnen onze vestigt u actief de aandacht van onze leden op uw aanbod.  Wij hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een advertentie op onze website of op de tv-schermen in ons clubhuis.

U kunt actief en actiematig adverteren.

Via een online beheersysteem kunt  u op elk gewenst moment en zo vaak als u wilt uw uiting aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een nu aanbieding op een groepsreis (i.v.m. teamuitjes) of juist een actie op een kindvriendelijke ski-accommodatie. Wij hebben immers ruim [aantal jeugdleden] jeugdleden. Zo zorgt u dat onze leden bij u hun wintersport boeken..

Adverteren kan al vanaf  € [bedrag]  per maand/kwartaal/jaar.

Adverteren, maar ook sponsoren. 

Door op onze verenging te adverteren helpt u  niet alleen uzelf maar ook de vereniging. U toont uw lokale betrokkenheid en wij hebben mede dankzij u de middelen beschikbaar om onze vereniging draaiend te kunnen houden.

Afspraak maken

Ziet u hier ook een kans? Neem dan snel contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij hebben ook een aantal van uw collega’s benaderd, dus wees er snel bij!

Wij wachten uw bericht met belangstelling af!
Met sportieve groet,

[Contactpersoon vereniging]
[Naam vereniging]

Elke maand tips van de SponsorMan ontvangen?

Wilt u elke maand de tips en trucs van de SponsorMan ontvangen? Neem dan contact op via sponsorman@sponsorvisie.nl.