SponsorMan Juli 2020

De wervingstip van de SponsorMan: Lekker makkelijk!

Het weekend zit in het seizoen bomvol. Je rijdt van sportveld naar familie en terug. Soms heb je simpelweg geen tijd om boodschappen te doen. Dat biedt kansen! Voor de traiteursafhaal- en bestelrestaurants. Met deze wervingstip kan je hierop inspelen. Als voorbeeld neem ik de pizzeria, maar uiteraard geldt dezelfde benadering voor traiteurs en afhaalrestaurants.

Heb je al een dergelijk bedrijf als sponsor? Benader hen dan met dit idee. Jouw pro-activiteit wordt dan zeker gewaardeerd!

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Evaluatie

Bij veel verenigingen breekt nu de zomerstop aan. Een tijd om uit te rusten, zeker! Maar ook een tijd om weer voorbereidingen voor het nieuwe seizoen te treffen. Volgend seizoen kan het wellicht nog een beetje beter. Het is daarom belangrijk om input te vragen aan jouw belanghebbenden. Aan je leden, maar ook aan de sponsors. Betrek ze bij de ontwikkeling van je vereniging en het gevolg is een gevoel van waardering (aandacht) en een grotere betrokkenheid.

Klik hier voor meer informatie

 

SponsorVisie Meet 31 augustus: De Succesvolle Businessclub

De eerste SponsorVisie Meet op 8 juni, met als onderwerp: "De Coronacrisis, bedreigingen en kansen", was een succes. De aanwezigen beoordeelden de meeting als heel nuttig en gaven gemiddeld een ruime 8 als cijfer. Reden genoeg om een tweede SponsorVisie Meet te organiseren.

Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 90 minuten en zo kom je heel efficiënt aan nieuwe kennis en contacten.  Het onderwerp van de volgende SponsorVisie Meet is: Maak Jouw Businessclub Duurzaam Succesvol. De digitale bijeenkomst start om 20.00uur.

Meld je aan via meet@sponsorvisie.nl. Tot de 31e augustus!

Deelname is gratis voor licentiehouders van SponsorVisie en kost voor overige deelnemers € 50,- (incl. BTW). Na aanmelding ontvang je een uitnodiging.

Belangrijk! Goed nieuws! Een nieuwe coronaregeling: De TASO

Goed nieuws! Voor alle sportclubs die niet (meer) in aanmerking kwamen voor de TOGS en/of de NOW is er een nieuwe regeling die een eenmalige vergoeding geeft tot € 3.500,-. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 september.

Klik hier voor meer info

Daarnaast is ook de TVL, de opvolger van de TOGS voor veel meer clubs aan te vragen doordat de ondergrens van € 4000,- aan vaste lasten en inkomstenderving is losgelaten. Alleen een omzetdaling van 30% is vereist.

Klik hier voor meer info

Overzicht alle coronaregelingen voor clubs

De TASO, NOW, TVL, TOZO, TOGS... Misschien gaat het je al duizelen... We gaan het je wat makkelijker maken om overzicht te krijgen van alle regelingen, zodat voor jou duidelijk is waar jouw organisatie allemaal gebruik van kan maken. Via onderstaande link download  je een presentatie waarin al deze regelingen kort worden toegelicht. Zo zie je snel wat voor jullie van toepassing is.

Klik hier om de presentatie met het overzicht van alle regelingen te downloaden

Met deze presentatie zetten wij alle regelingen die er nu zijn op een rij. Dit is de versie van 22 juli 2020. We zullen deze presentatie steeds blijven bijwerken. Wil je een Powerpoint-versie ontvangen (met werkende video's) of, als we alweer wat verder zijn in de tijd, een recente versie, stuur dan gerust een mailtje: info@sponsorvisie.nl.

De Nationale Sport Vakbeurs  op 16 september gaat door!

Al sinds 2012 vindt de Nationale Sport Vakbeurs jaarlijks plaats in de Evenementhal Gorinchem. Deze tweedaagse sportbeurs is de centrale plek waar ruim 7.000 clubbestuurders en sportambtenaren samenkomen met dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld.

Vanaf 2020 is er een speciale editie in de IJsselhallen Zwolle!

‘Het concept is hetzelfde, alleen op een andere locatie’, zegt Blok. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag van bezoekers en exposanten om de beurs beter bereikbaar te maken voor noordoost Nederland. ‘Juist nu is het ontzettend belangrijk om ervaringen te delen.

Alleen samen komen we deze rotperiode te boven. Ons kennisprogramma wordt altijd ingericht met de meeste actuele thema’s, vooral nu is dat nodig’.

Op woensdag 16 september worden vanuit het werkveld ervaringen gedeeld door kennispartners (NOC*NSF, KNVB, Sportservice Zwolle, Kenniscentrum Sport, Mulier Instituut, Sportinnovator en Sponsorvisie) over hoe je als sportclub en gemeente uit deze moeilijke periode kunt komen.

Naast kennis is er ook genoeg entertainment en kan je diverse panels volgens met prominente namen in de sport.

Toegangstickets voor ‘On Tour’ zijn gratis te verkrijgen via de website www.nationalesportvakbeurs.nl.

De beursvloer is vrijwel compleet ingevuld met bijna 80 exposanten.

SponsorTip 7: Maak het uzelf makkelijk!

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. Je kunt deze tips doorsturen naar je sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Maak het uzelf makkelijk! 

Klik hier voor meer informatie

 

ToolkitTip: Het onderhouden van de sponsorrelatie

Ik schrijf de komende maanden een advies om je verder te helpen met je sponsorbeleid. Deze adviezen zijn ook terug te vinden in de Toolkit. Deze maand het vierde advies: “Het onderhouden van de sponsorrelatie”. In dit advies geef ik een aantal tips die het een stuk makkelijker maken om de relatie met je sponsors uit te bouwen.

Klik hier om het advies te downloaden

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!