SponsorMan Maart 2024

De wervingstip van de SponsorMan: Vakantiekampen

Het feit dat er veel jeugd op jullie vereniging rondloopt biedt kansen. Dat is vaak  in de wervingstips van de SponsorMan terug te zien. Voor veel bedrijven is deze doelgroep van groot belang, maar hij blijkt (zeker lokaal) vaak lastig te bereiken. De vereniging vormt daar een uitzondering op. Daar komt de jeugd wekelijks en daar liggen dus kansen. Bijvoorbeeld voor organisaties van vakantiekampen, zoals zeilkampen en sportkampen. Sommige organisaties leggen wel eens ongevraagd flyers in de kantine of hangen op eigen initiatief een poster op. Hoog tijd om dit naar een officieel sponsorship te 'upgraden'.

Wist je trouwens dat de meeste vakantiekampen in mei en juni geboekt worden? Als je nu een aanbieder benadert, ben je dus nog mooi op tijd!

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: De teamfoto

Tegenwoordig kent iedereen de kracht van social media. Steeds meer organisaties maken hier slim gebruik van. Bij Amsterdam City Swim krijgen alle deelnemers hun eigen finish video toegestuurd. Superleuk natuurlijk en makkelijk om te delen op social media! Wie daarvan profiteert? De sponsors die op de achtergrond zichtbaar zijn.

Iets soortgelijks deden wij bij de activatie die wij voor Picnic bij ca. 50 clubs uitvoerden. Elke week werd een Picnic Team van de Week gekozen en met een teamfoto in een Picnic-kader op de site en social media gepubliceerd.

Slim! Dat kunnen jullie natuurlijk ook!

Klik hier om verder te lezen

Nieuws: BOSA-alarm: subsidie pot bijna leeg

Het Ministerie van VWS publiceerde afgelopen maand het bericht dat de BOSA-subsidie, de landelijke subsidie voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties en sportmaterialen, van 2024 al bijna overvraagd is en het bericht gaat rond dat de aanvraagmogelijkheid, als het BOSA-budget van 2024 volledig is gereserveerd, zelfs zou sluiten tot 1-1-2025. Dat zou desastreus zijn voor de sport. En zeker ook voor de verduurzaming van sportverenigingen. Veel projecten zullen dan 9 maanden in de ijskast belanden.

Hebben jullie plannen voor bouw of onderhoud aan de accommodatie of € 12.500,- besteed aan de aanschaf van materialen en onderhoudswerkzaamheden (tot 12 maanden terug)? Dien dan nu snel een aanvraag in en voorkom dat je later dit jaar misgrijpt. Een aanpassing op een aanvraag kan later wel nog worden doorgegeven, dus dat er nog iets kan veranderen hoeft niet in te houden dat je nog geen aanvraag kan indienen.

4 Oplossingen voor dit probleem

Op LinkedIn publiceerden wij 4 oplossingen voor dit probleem. Wil je voorkomen dat de BOSA-subsidie echt sluit? Deel dan dit bericht of deel je eigen oplossing via de reacties.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op LinkedIn

En blijf op de hoogte!