SponsorMan November 2021

SponsorMan November 2021

De Wervingstip van de SponsorMan: Cadeau-idee

Wist je dat de levering van cadeaus voor Sinterklaas en Kerst dit jaar een probleem kan worden? Nu.nl en RTL berichtten hier vorige maand over. Reden genoeg om op tijd inkopen te doen en reden genoeg voor de lokale speelgoedwinkel, de boekenwinkel, de kadowinkel en de wijnhandel om te zorgen dat ouders van kinderen nu al bij hun langskomen om cadeaus uit te zoeken. Laat dat nou net een mooi haakje zijn om een nieuwe sponsor 'binnen te hengelen'.

Klik hier voor meer informatie

De Aandachtstip van de SponsorMan: Branded Content

Je moet steeds blijven zoeken naar mogelijkheden om sponsors onder de aandacht te brengen. Je digitale kanalen spelen hier een steeds groter wordende rol in. Promotie via website, app en social media zijn een effectief middel voor de promotie van jouw sponsors, maar je kan meer doen.
Heb je wel eens aan Branded Content gedacht?

De Toolkittip van de SponsorMan: Introduceer actiematig sponsoren

"Zonder doel kan je niet scoren", zei Johan Cruyff ooit. En hij had gelijk. Als sponsors resultaat willen halen uit sponsoring is het van belang dat ze een doel nastreven en een plan maken om dat doel te halen. Wil een sponsor meer verkopen of meer klanten? Dan is het slim om een ledenactie te doen. Wij adviseren om met elke sponsor na te denken wat voor soort actie ze kunnen doen en al deze acties te verzamelen in een actieoverzicht. Het is van belang om de acties regelmatig onder de aandacht te brengen van de leden. Bijvoorbeeld door elke maand een actie van de maand te delen via de digitale kanalen en dan steeds weer te verwijzen naar het actieoverzicht waar alle acties staan. Eerst moet je het actiematig sponsoren introduceren bij de leden. Hiervoor staat een handige brief in de Toolkit.

Volop nieuwe en succesvolle crowdfundingacties!

Ook de afgelopen maand zijn er weer heel veel clubs succesvol geweest met een crowdfunding- of obligatiecampagne. Zo heeft het Wijkpaleis inmiddels bijna 2x het doelbedrag van € 233.000,- opgehaald en startte Victoria 1893 hun obligatiecampagne gisteren met een knal. BAM! Direct werd € 200.000 bij lancering toegezegd voor het nieuwe clubhuis. Ook Gooische is bezig met een nieuw clubhuis en spaart nu met een crowdfundingsactie het nieuwe interieur bij elkaar. En elke maand worden nieuwe padelbanen gefinancierd met obligaties. Deze week startte ook TC Zwaanshoek met hun campagne en na een paar dagen staat de teller daar al op meer dan € 40.000,-. En daar zijn wij natuurlijk supertrots op.

Wil je zelf ook geld ophalen voor een specifiek doel? Geef dan even een belletje!


Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!