SponsorMan September 2016

De wervingstip van de SponsorMan: Wintersport

Eindelijk is het lekker warm, maar toch ben ik al in wintersportstemming. Over een paar maanden gaat iedereen zich richten op de eerstvolgende vakantie en voor velen is dit de wintersport. Hierdoor liggen er sponsorwervingskansen bij verschillende bedrijven: het (lokale) reisbureau, de sportzaak/wintersportspecialist, winterbandendealer.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Green Graffiti

Originaliteit scoort! Als u een net wat ander voorstel aan uw sponsor of potentiële sponsor voorlegt maakt dat vaak het verschil. Ik vertel u vaak over andere manieren om uw sponsors onder de aandacht te brengen, maar deze maand komen we met wel iets heel bijzonders: green graffiti. U heeft er waarschijnlijk nooit van gehoord, maar toch kent u het waarschijnlijk. Met green graffiti worden reclame-uitingen op de stoep of op de muur geplaatst door deze door een patroon schoon te spuiten. Dat valt gegarandeerd op! Ideaal voor de promotie van een schoonmaakbedrijf, glazenwasser of de autowasstraat.

Klik hier voor meer informatie. 

Vorig jaar brachten wij u op het idee om uw sponsors alvast te bedanken voor de sponsoring van het nieuwe seizoen. Met een bedankmailtje brengt hen op het idee om het feit dat zij sponsor zijn onder de aandacht van relaties en personeel te brengen. Een dergelijke mail wordt door sponsors enorm gewaardeerd en is een kleine moeite. Dus neem nog even een kijkje bij onze tip uit 2014.

Crowdfunding nieuws: “Wij willen water!”

Komende maand gaat hockeyclub Fletiomare starten met een grote crowdfundingcampagne voor de financiering van één en met een beetje geluk zelfs twee watervelden. Onder het motto “Wij willen water” wordt de actie tot leven gebracht binnen de vereniging. De komende maanden zullen alle teams met hun eigen crowdfundingacties starten en geld ophalen via het platform. Daarnaast zijn er een veiling en een tegeltjesacties. Alles komt samen op het crowdfundingplatform van Fletiomare. Uiteraard hou ik u op de hoogte van de voortgang van deze campagne.

Crowdfunding is een geweldig middel om extra inkomsten te vergaren voor specifieke doelen binnen uw vereniging. Wilt u ook weten wat crowdfunding voor uw organisatie kan betekenen en hoe u een campagne tot een succes maakt, kom dan naar een van onze workshops.

Klik hier voor meer informatie. 

De ToolkitTip

De toolkit bevat diverse standaardbrieven, voorbeelddocumenten en handleidingen. Deze documenten kunnen u bergen werk besparen. Het is zeker de moeite deze eens door te lopen. Als u met uw verenigingsinlog in het SponsorPortaal inlogt vindt u de Toolkit in het hoofdmenu.

Om de Toolkit extra onder de aandacht te brengen zullen wij elke maand een onderdeel van deze Toolkit uitlichten. Deze maand is dat de “Voorbeeld Sponsorbrochure “. Een van de nieuwe ’tools’ die u kunt downloaden uit de Toolkit.

Klik hier voor meer informatie. 

Breng de ClubMarkt onder de aandacht

Als licentiehouder van het SponsorPortaal heeft u ook een eigen marktplaats tot uw beschikking. De start van het nieuwe seizoen is het ideale moment om deze faciliteit onder de aandacht te brengen. Stuur dus een nieuwsbericht naar al jullie leden. Een voorbeeld van het nieuwsbericht vindt u op www.sponsorvisie.nl/clubmarkt en natuurlijk ook in de Toolkit. Hier vindt u overigens de handleiding waarin u in dit nieuwsbericht naar kunt verwijzen. 

Mailing aan uw sponsors

Zoals u weet sturen wij een aantal keer per jaar een mail namens uw vereniging aan uw sponsors waarin wij uw sponsors wijzen op de kansen die actief sponsoren biedt. Deze week sturen wij weer een bericht. Dit bericht vindt u via de volgende link: Sponsortip: trek de aandacht 

Indien u bij ons heeft aangegeven dat de mails niet aan uw sponsors dienen te worden verzonden zal dit uiteraard niet gebeuren. Het staat u vrij om onze tips zelf aan uw sponsors te verzenden. Komt u hier niet aan toe? Dan is het wel zo makkelijk als wij uw sponsors elke maand namens u de tip toesturen. Meldt u in dat geval aan voor de mailservice door een e-mail te sturen naar: info@sponsorvisie.nl.

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te liken op Facebook

Klik hier om ons te volgen op Twitter

En blijf op de hoogte!