SponsorMan Augustus 2020

5 initiatieven die voor extra inkomsten voor clubs zorgen

In deze lastige tijden zijn er gelukkig heel veel partijen die leuke acties verzinnen om clubs aan extra inkomsten te helpen. Wij zetten er 5 op een rij: https://sponsorvisie.nl/5-initiatieven-extra-geld-voor-je-club/

P.s.: U kunt natuurlijk ook altijd gaan crowdfunden: https://site.crowdfundingvoorclubs.nl/site/crisis/

De wervingstip van de SponsorMan: Verzekerd?

Per 1 januari van elk jaar kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Dit kan behoorlijk wat geld schelen en het is hét acquisitiemoment voor de zorgverzekeraars. Vanaf september wordt er hier dan ook volop voor geadverteerd en daarom is het nu een goed moment om met de lokale verzekeringsadviseur of verzekeraar contact op te nemen.

Maar er zijn meer ‘linkjes’. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de promotie van een schade inzittendenverzekering? Niet? Maar rijden uw teams wel gezamenlijk naar uitwedstrijden? Dan is dit een mooie aanleiding om een sponsor aan u te binden.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Statistieken

Het is voor sponsors niet altijd duidelijk welke kansen uw vereniging biedt en wat er allemaal op de vereniging gebeurt. Stuur de sponsors daarom een overzicht van de belangrijkste cijfers. U maakt met de handige tool van de SponsorMan heel snel en handig een fraai ogend overzicht.

Klik hier voor meer informatie

 

SponsorVisie Meet 14 september: De Succesvolle Businessclub

De eerste SponsorVisie Meet op 8 juni, met als onderwerp: "De Coronacrisis, bedreigingen en kansen", was een succes. De aanwezigen beoordeelden de meeting als heel nuttig en gaven gemiddeld een ruime 8 als cijfer. Reden genoeg om een tweede SponsorVisie Meet te organiseren.

Tijdens SponsorVisie Meets wordt een actueel thema behandeld. Uiteraard delen wij onze inzichten en kennis, maar het is vooral ook een ontmoeting tussen bestuurders en sponsormensen van verschillende clubs. De Meet duurt 90 minuten en zo komt u heel efficiënt aan nieuwe kennis en contacten.  Het onderwerp van de volgende SponsorVisie Meet is: Maak Jouw Businessclub Duurzaam Succesvol. De digitale bijeenkomst start om 20.00uur.

Meld u aan via meet@sponsorvisie.nl. Tot de 14e september!

Deelname is gratis voor licentiehouders van SponsorVisie en kost voor overige deelnemers € 50,- (incl. BTW). Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging.

 

Overwacht groot succes voor crowdfundingactie Rood-Groen LVC'01

De jeugdvoetbalafdeling van Rood Groen LVC'01 had dringend behoefte aan vier nieuwe doeltjes. De oude doeltjes waren versleten en waaiden bij winderig weer omver. Dat is gevaarlijk natuurlijk. De coronacrisis had de laatste reserves van de vereniging opgeëist en daarom besloot de club een crowdfundingactie op te starten en zo een beroep te doen op eenieder die voetbal in de gemeente Vaals een warm hart toedraagt. Dit bleek een schot in de roos. Al heel snel was het doelbedrag van € 2.800,- gehaald en de donaties bleven binnenstromen. Met de uiteindelijk opgehaalde € 4.600,- kunnen zelfs twee extra doeltjes voor de oudere jeugd worden aangeschaft. Geweldig natuurlijk.

Twee keer zoveel geld in de helft van de tijd

Het is altijd leuk om te weten wat deze campagne tot zo'n groot succes maakte. We vragen het Herman Wehkamp (Bestuurslid PR, Sponsoring & Activiteiten). "We hoopten op voorhand dat crowdfunding een geschikt medium zou zijn voor dit doel, maar dat het zo'n groot succes zou worden hadden wij ook niet verwacht. We hebben uiteraard wel ons best gedaan voor promotie. Zo hebben we natuurlijk via al onze eigen kanalen de leden benaderd, maar we hebben ook exposure gekregen via de lokale media. Dat was vrij eenvoudig geregeld en het heeft ons verbaasd hoeveel resultaat het heeft opgeleverd. We zijn dolblij en supertrots op het resultaat en we verwachten zeker dat het navolging zal geven bij andere verenigingen in de regio. Zelf gaan we zeker ook nog een keer crowdfunden, maar niet op heel korte termijn. We willen onze gevers ook niet overvragen natuurlijk.".

Lees het volledige verhaal op de site van de club.

SponsorTip 8: Verplaats u in de doelgroep

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Verplaats u in de doelgroep.

Klik hier voor meer informatie

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!