SponsorMan Januari 2022

De allerbeste wensen

Een nieuw jaar is gestart. Namens het hele team van SponsorVisie wens ik je het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Wij gaan ook dit jaar er weer alles aan doen om zo veel mogelijk verenigingen aan nieuwe inkomsten te helpen. Uiteraard met onze bestaande diensten, maar dit jaar zullen wij weer met een aantal nieuwe mogelijkheden komen die het jullie nog makkelijker maken om geld op te halen voor de mooiste club van allemaal: jullie club!

Sommige dingen veranderen echter niet. Ook dit jaar zal ik jullie elke maand op goede ideeën brengen die jullie en jullie sponsors succesvoller maken.

De wervingstip van de SponsorMan: Fitte Start

Als je weer vol gaat sporten na de winterstop en de coronabeperkingen of (toch) op wintersport gaat, is het belangrijk dat je zorgt dat je lichaam in een goede conditie is. Blessures voorkomen kan door aan de core-stability te werken. Voor al jullie leden is het van belang om te weten hoe dit werkt en wat de voordelen hiervan zijn en voor een specialist is het een ideale gelegenheid om in contact te komen met potentiële klanten.

Benader daarom een fysiotherapeut, fitnessstudio, bootcampclub of personal trainer om een core-stability training te verzorgen op de club of fitheidstips of oefeningen te communiceren via jullie website.  Dat is een heel mooie manier om één van deze organisaties als sponsor aan jullie club te verbinden.

Hebben jullie al een fysiotherapeut, fitnessstudio, bootcampclub of personal trainer als sponsor? Biedt dit dan aan als mogelijkheid om de sponsoring effectiever te maken.

Klik hier voor meer informatie

Herinneren helpt

Als je onlangs, al dan niet naar aanleiding van een van onze wervingstips, een bedrijf hebt benaderd voor sponsoring moet je niet vreemd opkijken als je niet direct reactie krijgt. Dit is eerder regel dan uitzondering. Meestal heeft de ontvanger andere prioriteiten of wil de ontvanger het voorstel intern bespreken of nader bestuderen en wordt het daarom even 'geparkeerd'. Vergeet daarom niet na een week of twee een herinnering te sturen waarin je concreet om een reactie vraagt. Dan kans is dan groot dat je direct een reactie krijgt. Je kan hier onderstaande tekst voor gebruiken:

"Beste ...,

Onlangs stuurde ik onderstaand bericht. Waarshijnlijk bent u niet in de gelegeheid geweest om te reageren, maar uiteraard ben ik wel erg benieuwd wat u hiervan vindt. Zou u mij dit kunnen laten weten, ook als geen interesse heeft?

Bij voorbaat hartelijk dank!"

De aandachtstip van de SponsorMan: Scheurkalender

Ik heb weer een creatief idee! Misschien is het iets te laat, maar dan is het toch zeker een leuk idee voor volgend jaar: een scheurkalender! Eigenlijk is het een variant op onze contributiekorting. Op elke pagina van de scheurkalender kan een leuke actie van een sponsor geplaatst worden. Bijvoorbeeld de bakker die voor het Paasweekend een korting van € 1,- op een paasstol geeft, en in juni een aanbieding van de slager voor een BBQ-pakket op vertoning van de pagina uit de scheurkalender. Verder kan de scheurkalender gevuld worden met leuke weetjes over de club, historische feitjes, de jaaractiviteiten van de club, de algemene sportkalender (er is genoeg te vermelden 🙂) van het jaar en foto's van de club.

Een dergelijke kalender is natuurlijk ook een leuk item voor de verkoop, bijvoorbeeld met Sinterklaas en Kerst of als leuk presentje voor vrijwillers en sponsors. Én niet duur... Voor ongeveer 5 tot 8 euro per stuk laat je je eigen scheurkalender drukken (oplage 200 stuks), maar wellicht wil de plaatselijke drukker hier ook wel een bijdrage aan leveren?

Klik hier voor meer informatie

Aandacht voor een aandachtstip: Aandacht in moeilijke tijden

We zitten weer in lockdown... Dat is voor ons een reden om deze aandachtstip van vorig jaar weer even onder de aandacht te brengen. Het is hoog tijd om (weer) wat terug te doen.

 

ToolkitTip: Sponsorbrochure

Elke vereniging kan nieuwe sponsors goed gebruiken. Om potentiële sponsors te benaderen heb je een sponsorbrochure nodig en om het je makkelijk te maken hebben we voorbeeld voor je gemaakt. Deze brochure kan je gebruiken om informatie over de club te delen en bedrijven uit te leggen waarom ze sponsor zouden moeten worden.

Klik hier voor meer informatie

Nieuws: Lager minimumbedrag BOSA-subsidie

Sportverenigingen en -stichtingen maken vaak gebruik van de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Op aanpassingen aan de accommodatie en uitgaven direct gerelateerd aan de sportbeoefening wordt door DUS-I een subsidie verstrekt van 20%. Voor uitgaven aan verduurzaming, toegankelijkheid en veiligheid geldt zelfs 30% subsidie. Het Ministerie van VWS stelt via de BOSA regeling in 2022 87 miljoen euro aan subsidie ter beschikking beschikbaar. Er geldt een minimaal subsidiebedrag. Dit minimum wordt per 1 januari 2022 verlaagd van € 5.000,- naar € 2.500,-.

Onderhoud subsidiabel

Afgelopen jaren werd vaak de focus gelegd op investeringen in de accoommodatie, bijvoorbeeld in de kleedkamers of de velden. Logisch omdat met dergelijke investeringen het drempelbedrag snel gehaald wordt. Wel werd vaak vergeten om kosten voor het onderhoud van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen mee te nemen in de subsidieaanvraag. Ook die zijn immers voor 20% subsidiabel en alle kosten mogen gebundeld worden in de aanvraag. Komend jaar zal het door de verlaging van de drempen het ook al makkelijker mogelijk zijn ook om de subsidie aan te vragen als er geen grote investeringen in de accommodatie worden gedaan. Al bij € 12.500,- uitgaven aan onderhoud en sportmaterialen kan nu een aanvraag worden ingediend. Bij sportmaterialen kan gedacht worden aan nieuwe ballen, dugouts, hesjes, netten en goals. Op de site van DUS-I vind je een handige FAQ over de wat wel en niet subsidiabel is.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de subsidieregeling lees je op de website van de uitvoerder van de regeling DUS-I .

Neem voor meer informatie contact op met DUS-I, de uitvoerder van de BOSA regeling:

Parnassusplein 5
2511 VX Den Haag
070 340 5566
vwssubsidies@minvws.nl
www.dus-i.nl

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!