SponsorMan November 2022

Wervingstip van de SponsorMan: Inhaken

Het WK-voetbal komt eraan en dat is voor heel veel bedrijven reden om 'in te haken' met een leuke actie. En daar kan je weer gebruik van maken als club. Benader de supermarkt voor de promotie van hun WK-actie en hou verder vooral je ogen en oren open voor WK-acties van bedrijven en haak hier zelf op in door ze te benaderen of zij hun WK-actie ook via jullie kanalen willen promoten.

Misschien is er ook wel een bedrijf dat het gezamenlijk kijken van de wedstrijden op de club wil sponsoren? Of benader de lokale horeca of zij onder de aandacht willen brengen dat zij live de wedstrijden van het Nederlands Elftal op groot scherm tonen, misschien wel met een leuke actie als je met je hele team komt kijken.

Klik hier voor meer informatie

P.s. Hou ook de grote toernooien binnen jouw sport of jouw regio in de gaten. Voor de hockeyers komt er ook weer een WK aan in januari (13 t/m 29 januari). Dat biedt hockeyclubs een mooie kans voor het werven van nieuwe sponsors of het activeren van bestaande sponsorships.

 

De aandachtstip van de SponsorMan: Gericht sponsoren

Heb je wel eens bij je sponsors geïnformeerd waarom ze sponsor zijn (wat is hun doel) of naar welk deel van jouw organisatie hun hart uitgaat? Vaak is de binding of relatie van een sponsor met een onderdeel van de vereniging, bijvoorbeeld de jeugd of juist het eerste team, heel sterk. Het is daarom heel handig om helder te hebben waarom een sponsor sponsor is en waar de binding zit, want dan kan je sponsors ook beter helpen met het realiseren van de doelstellingen en veel makkelijker enthousiasmeren met behaalde resultaten in dat onderdeel, evenementen rondom dat onderdeel en nieuwe wensen en ambities bij dat onderdeel.

Achterhaal daarom de reden van sponsoring en de link met de vereniging bij je sponsors.

Klik hier voor meer informatie

Kans: Donaties als bron van inkomsten

Veel goede doelen zien dat er een extra donatiegolf aan het ontstaan is dankzij de € 190,- energiecompensatie die iedereen met een gas- of elektriciteitsaansluiting in de maanden november en december zal ontvangen, terwijl niet iedereen het nodig heeft. Reden genoeg om de mogelijkheden voor doneren onder de aandacht te brengen van alle betrokkenen. Met de stijgende energieprijzen kunnen jullie de extra inkomsten ongetwijfeld goed gebruiken.

Klik hier voor meer informatie.


Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!