SponsorMan Januari 2021

Coronanieuws! TVL nog aan te vragen tot 29 januari!

Het is sinds 25 november mogelijk om een aanvraag te doen voor een nieuwe periode van 3 maanden. Het betreft de periode van 1 oktober t/m 31 december 2020. Let op! Je moet dit doen voor 29 januari!

Omdat de kantines gesloten zijn geweest zullen veel meer verenigingen in aanmerking komen voor deze regeling in deze periode. Ook als je in de eerste periode geen aanvraag hebt gedaan kun je nu wel TVL aanvragen. Laat hem niet zomaar aan je voorbij gaan! Mijn advies: start gewoon de tool via deze link kijk of je inderdaad recht hebt.

Ook de SBI-code was erg bepalend in de eerste ronde, maar dat is deze ronde vrijwel losgelaten, waardoor de aanvraag gedaan kan worden door nog meer organisaties. De ondergrens van de vaste lasten is Eur 3.000 in 3 maanden en de subsidie is minimaal € 750. Hoeveel je ontvangt hangt af van het omzetverlies en de branche. Aanvragen gaat via www.rvo.nl/tvl.

Geen recht op deze regelingen? Let dan op de TASO

Heb heb je te weinig vaste lasten per maand, of geen personeel direct, maar bijvoorbeeld via een verlonings- of payrollorganisatie in dienst? Dan val je misschien net buiten de boot. Ook voor jullie is er dan weer een regeling aanstaande: de TASO. Deze regeling is speciaal voor sportverenigingen. De eerste twee periodes zijn helaas al verstreken en door veel te weinig verenigingen gebruikt. Maar 22,3 van de 44,5 miljoen euro werd aangevraagd. Zonde! Zorg dus dat je hem de volgende keer niet mist. Het kabinet heeft aangegeven dat deze regeling voor de periode 1-10-2020 tot 31-12-2020 terug gaat komen.

De volledige kamerbrief vind je hier..

P.s. de TASO was ook weer aan te vragen voor clubs met meer dan € 8000,- vaste lasten per 3 maanden. Waarschijnlijk zal dit in de nieuwe TASO ook het geval zijn. Goed opletten dus.

De wervingstip van de SponsorMan: Elektrische fietsen

Steeds meer mensen, ook jongeren, kiezen voor het comfort van een elektrische fiets. Als je bedenkt dat een elektrische fiets al gauw € 2.000,- kost, weet je dat de sponsorbijdrage aan je vereniging snel terugverdiend is, mits er een gerede kans is dat de leden daadwerkelijk tot aanschaf over gaan. Dat is precies waar we met deze wervingstip voor zorgen.

Klik hier voor meer informatie

De aandachtstip van de SponsorMan: Goede sier

Als een bedrijf als sponsor jouw vereniging helpt, dan mogen ze daar trots op zijn. Help ze, juist nu, om goede sier te maken en lever een nieuwsbericht voor op hun social media, website en in hun nieuwsbrief kant-en-klaar aan.

Klik hier voor meer informatie

 

Crowdfunding voor clubs is geheel vernieuwd!

We hebben goed nieuws! Crowdfunding voor clubs krijgt een nieuwe uitstraling en verbeterde functionaliteit. Platforms die de afgelopen 3 maanden zijn geactiveerd of waar de afgelopen 3 maanden een donatie is geweest gaan automatisch over per eind januari.

Wil je alvast een sneak preview? Bekijk dan ons demoplatform

We verwachten dat jullie heel enthousiast zijn over de nieuwe vormgeving en functionaliteiten. Hebben jullie echter een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op!

P.S. wist je dat het nieuwe platform nu mooi aansluit bij ons leningplatform Obligatieplan.nl? Steeds meer clubs combineren donatiecrowdfunding met leningen, omdat dit enorm interessant is. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

SponsorTip 13: Zonder doel kan je niet scoren

Het is belangrijk dat de sponsors ook daadwerkelijk voordeel halen uit de sponsoring van een club of vereniging. Op deze manier zullen ze namelijk langer verbonden blijven aan de vereniging en ontstaat er dus een win-win situatie: zowel de vereniging als de sponsor haalt voordeel uit de samenwerking. Om de sponsors hierbij te helpen zal er vanaf nu iedere maand een SponsorTip worden gegeven door de SponsorMan. U kunt deze tips doorsturen naar uw sponsors. Die zullen het waarderen dat er wordt meegedacht over het boeken van resultaten uit de sponsoring. Hierbij de tip van deze maand: Zonder doel kan je niet scoren.

Klik hier voor meer informatie

Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op Twitter

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!