SponsorMan Oktober 2023

De wervingstip van de SponsorMan: Uitjes en sportartikelen

"Nederlanders bezuinigen op spullen, maar niet op uitjes", aldus Nu.nl. Er werd 10% meer uitgegeven aan attracties en evenementen. Dat is een leuke aanleiding om contact te leggen met bedrijven in die sectoren! Bijvoorbeeld voor de herfstvakantie. Hou hierbij rekening met de samenstelling van je ledenbestand. Heb je veel jeugd? Benader dan eens de dierentuin of het pretpark in de buurt. Heb je juist veel senioren? Dan bieden aanbieders van stedentrips, vakantieparken, musea en restaurants kansen.

Klik hier voor meer informatie en een voorbeeldmail

Teamuitjes zijn ook uitjes. Dus benader ook evenementenlocaties, zoals bowlingbanen, trampolinecentra, indoor speeltuinen, escape rooms, zwembaden, watersportlocaties en restaurants en bied ze de mogelijkheid om een teamarrangement onder de aandacht te brengen en onderdeel te worden van jullie eigen Top 5 Teamuitjes.

Klik hier voor meer informatie

De uitgaven in de branche Sport en Recreatie stegen met 12% Heb je nog geen complementaire sport, als yoga, fitness of padel als sponsor? En heb je naast jullie eigen sportleverancier nog geen andere specialistische sportwinkel als sponsor, zoals de racefietsspecialist of de hardloopwinkel, dan is bovenstaand artikel ook een mooie aanleiding om deze te benaderen. Maak gerust gebruik van de teksten uit de voorbeeldbrieven van de oude wervingstips die je vindt via deze links: (padel, complementaire sporten, )

 

 

De aandachtstip van de SponsorMan: Footer en e-mailhandtekening

Het is belangrijk om sponsors onder de aandacht te brengen. Vanuit de vereniging worden er heel wat mailtjes gestuurd. Zorg ervoor dat alle e-mails die vanuit de club worden verzonden worden afgesloten met een vermelding van de sponsors.

Klik hier voor meer informatie

In de media: Obligaties als oplossing voor financieringslastenstijging voor (sport)verenigingen

In SportknowhowXL werd aandacht besteed aan de dreiging van stijgende financieringslasten voor sportverenigingen. Door de stijging van de rente kunnen de financieringslasten van lopende leningen met duizenden euro's stijgen. Het uitgeven van obligaties is hier een mogelijke oplossing voor.

Obligatieplan helpt verenigingen met het berekenen van de gevolgen van rentestijging en met het opzetten van een obligatieplan. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor het gratis webinar op 30 oktober over herfinanciering met obligaties of neem contact op met Obligatieplan.nl.

BOSA-nieuws: BOSA 2023 op? 40% subsidie op verduurzaming? Nieuwe BOSA regeling mogelijk nog niet beschikbaar per 1-1-2024?

Het budget voor de BOSA-subsidie 2023 is op....

Nou ja. Het beschikbare budget voor 2023 is gereserveerd waar er een maand geleden nog heel veel ruimte was. Dit komt doordat DUS-I de berekening heeft aangepast. Aanvragen uit voorgaande jaren die in 2023 zijn besteed worden sinds deze maand ten laste gebracht van het beschikbare budget voor 2023. Per 4 september is er hierdoor  'opeens' 63 miljoen besteed en daarnaast nog 28,5 miljoen aangevraagd, terwijl het totaal beschikbare budget 77 miljoen is.

Ondanks het feit dat de pot leeg lijkt, adviseren wij clubs gewoon aanvragen in te dienen indien je nog uitgaven hebt gedaan waar je nog geen subsidie voor hebt aangevraagd, of nog plannen hebt die je binnen 24 maanden verwacht te realiseren en waar je een offerte voor kan overleggen. Het is waarschijnlijk dat een deel van de lopende aanvragen uitgesteld wordt of uiteindelijk in het geheel geen doorgang vindt en dan komt dit gereserveerde budget weer beschikbaar. Een extra reden is dat nog veel onzeker is over de BOSA-regeling na 31-12-2023. De regeling loopt af en er is een concept gepubliceerd waar input op gegeven kan worden, maar zekerheid is er allerminst en DUS-I geeft telefonisch aan te verwachten dat de nieuwe regeling ook nog niet direct per 1-1-2024 beschikbaar zal zijn. Nog een reden om nu actie te ondernemen en, binnen de huidige regeling, een aanvraag in te dienen.

Positief nieuws is dat de nieuwe regeling een hoger percentage lijkt te gaan vergoeden voor investeringen in duurzaamheid, toegankelijkeid en veiligheid; 40% in plaats van de huidige 30%. Maar ook dit is nog niet zeker. Kortom: wordt vervolgd!

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.


Extra informatie via Social Media?

Klik hier om ons te volgen op LinkedIn

Klik hier om ons te liken op Facebook

En blijf op de hoogte!